Pastoor zeer tevreden: "De 2-0 was dichterbij dan de 1-1"

5 maart 2017, 15:54

Alex Pastoor won op Het Kasteel met 1-0 van Feyenoord en was meer dan tevreden over de manier waarop Sparta speelde. De trainer koos ervoor om met Mathias Pogba in de punt van de aanval te starten en zag zijn spits voor het enige doelpunt van de wedstrijd tekenen.

"Dit is een heel lekkere overwinning. De start ging voor ons meteen op de beste manier mogelijk. De bal ging erin op een manier die we van te voren bedacht hadden", zegt Pastoor na afloop tegen FOX Sports. "We bleven de hele eerste helft doen wat er van ons gevraagd werd. Volgens mij was de 2-0 dichterbij dan de 1-1." De trainer koos voor Pogba in de spits en dat bleek een goede zet. "Achteraf is dat makkelijk praten. Martin Pusic kan geen drie wedstrijden van dit kaliber in een week spelen en Pogba liet zien aan een basisplaats toe te zijn. Die twee dingen vielen samen."

Pastoor vond niet dat Feyenoord onterecht de gelijkmaker werd onthouden. "Ik zie ook wel dat die bal over de lijn gaat. Daar heb ik mijn bril niet voor nodig. Maar in eerste instantie had er afgefloten moeten worden vanwege een overtreding op de doelman", aldus de trainer, die tevreden was met de speelstijl. "Met Pogba in de punt van de aanval ga je toch sneller naar voren spelen. En persoonlijk houd ik daar wel van, snel ballen naar voren spelen", aldus Pastoor, die het niet uitgebreid gaat vieren. "Ik wil wel een biertje nemen, maar dan moet mijn dochter die geen rijbewijs heeft rijden. Dat lijkt me niet verstandig", lacht hij. 

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen