Groenendijk zat niet te wachten op excuses Gözübüyük

5 maart 2017, 18:37

Voor het eerst sinds 22 oktober van het vorige jaar pakte ADO Den Haag zondag weer eens een punt in een uitwedstrijd. Toch was Alfons Groenendijk, de coach van de Residentieclub, na het gelijkspel bij FC Utrecht (1-1) kwaad.

Volgens Groenendijk had ADO op slag van rust een penalty moeten hebben na een overtreding van Robin van der Meer op Guyon Fernandez. Scheidsrechter Serdar Gözübüyük gaf deze echter niet. "Dit was 100.000 procent een strafschop", aldus Groenendijk bij de NOS.

Op excuses van Gözübüyük zat Groenendijk niet te wachten. "Die heb ik niet aanvaard. Wat heb ik aan excuses? Ik ben naar ADO gekomen om in de Eredivisie te blijven", moppert de oefenmeester. Groenendijk had graag gezien dat de videoscheidsrechter ingezet kon worden. "Dit is geen eerlijkheid, maar willekeur", stelt hij. "Als er maar in één stadion doellijntechnologie is of een videoscheidsrechter en in andere stadions niet...met een videoscheidsrechter hadden wij hier gewonnen. Ik ben hier doodziek van."

Opmerkelijk genoeg kreeg Groenendijk advies van de arbitrage om Fernandez te wisselen, nadat de aanvaller een gele kaart had gekregen. "Hij schijnt op het randje van rood te hebben gezeten. Ik heb keurig netjes geluisterd en hem gewisseld", besluit Groenendijk.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen