Onana geeft fout toe, Linssen heeft geen medelijden

5 maart 2017, 19:25

Voordat Bryan Linssen de 1-0 scoorde voor FC Groningen in de thuiswedstrijd tegen Ajax maakte hij een vermeende overtreding op keeper André Onana. Dat vindt althans de sluitpost uit Kameroen, maar hij steekt de hand eveneens in eigen boezem.

Onana kapte buiten het penaltygebied Linssen uit en nam vervolgens veel tijd om een afspeelmogelijkheid te vinden. Te veel tijd, zo bleek. Linssen tikte de doelman van Ajax van achteren aan, veroverde zo de bal en scoorde. "Wat wil je dat ik zeg?", haalde Onana na afloop zijn schouders op bij de NOS. "Ik probeerde hetzelfde te doen als daarvoor: de bal in het spel brengen. Ik had pech. Het was een overtreding, maar ook mijn eigen fout. Ik moet dit vergeten."

Linssen: "Ontzettend dom van hem"

Linssen vindt ook dat Onana naar zichzelf moet kijken. "We kunnen allemaal wel zeggen dat het een overtreding is, maar ik vind het gewoon ontzettend dom van hem. Hij moet gewoon verder voetballen en niet zo nonchalant doen", reageerde de speler van FC Groningen.

Op het veld beoordeelde scheidsrechter Bas Nijhuis het niet als een overtreding van Onana. "Ik heb drie herhalingen gezien en bij die van de zijkant zou je denken dat het een overtreding is. In het veld zie ik gewoon een doelman die de bal verspeelt. Niemand protesteerde ook", stelde de leidsman.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen