Van Hanegem: "Moet wake-upcall zijn voor Feyenoord"

6 maart 2017, 07:44

Willem van Hanegem hoopt dat Feyenoord wakker geschrokken is van de gang van zaken in het afgelopen eredivisieweekend. De Rotterdamse koploper ging daarin zelf met 1-0 ten onder bij stadgenoot Sparta Rotterdam, maar zag Ajax met een 1-1 gelijkspel bij FC Groningen niet echt profiteren.

"Dit moet een wake-upcall zijn voor Feyenoord. Is het dat niet, dan worden het nog twee heel lange maanden voor de trouwe, maar nu zo bloednerveuze aanhang van de club", schrijft Van Hanegem in zijn wekelijkse column in het Algemeen Dagblad. "Dit is echt dé kans voor Feyenoord om eindelijk weer eens kampioen te worden, maar eigenlijk houden al die supporters al een tijdje rekening met het feit dat het ergens onderweg nog zal misgaan. Zoals ze bij Ajax juist denken dat het nog wel in orde komt", aldus de oud-international.

Van Hanegem wijst erop dat het programma van Feyenoord (nog uit tegen sc Heerenveen, Ajax, PEC Zwolle, Vitesse en Excelsior) lastig is en dat het spel beter moet. "Met het niveau van gisteren struikel je daar zomaar twee keer", voorspeelt De Kromme, die niet te veel wil kijken naar de niet toegekende goal van Bilal Basaçikoglu. "Oké, Sherel Floranus schoot de bal duidelijk achter de lijn vandaan weg, maar over dat moment moet je als technische staf van Feyenoord helemaal niet eens praten. Ten eerste omdat je verleden week door zo'n gevalletje wel van PSV won. Maar vooral omdat Feyenoord zelf gewoon te weinig afdwong. Dat was dus ook goed van Giovanni van Bronckhorst: niet wijzen, maar juist nu in de spiegel kijken."

"Die gasten moeten vandaag met de pest in hun lijf in de kleedkamer zitten om te gaan trainen. Stevig balend dat ze de concurrent, die ook al geruime tijd moeizaam speelt, niet gewoon op een grotere achterstand hebben gezet", sluit Van Hanegem af.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen