Hendrix kijkt niet vooruit: "In voetbal is weinig te plannen"

6 maart 2017, 09:01

Door de vroegtijdige uitschakeling in de titelrace werd er door velen gezegd dat PSV moest doorselecteren en de kans moest geven aan spelers als Jorrit Hendrix. Het tegendeel was echter waar: coach Phillip Cocu opteerde voor het thuisduel met Roda JC voor Siem de Jong in de basis. Dat wierp wel zijn vruchten af, aangezien de aanvallende middenvelder bepalend was in de met 4-0 gewonnen thuiswedstrijd.

Hendrix speelde, als invaller voor Siem de Jong, een kwartiertje mee. Toen hij binnen de lijnen kwam, werd hij luidkeels toegezongen door de PSV-aanhang. "Ik ben met die steun wel blij en denk dat de mensen weten dat ik altijd alles geef wat ik heb", zegt Hendrix hierover tegen het Eindhovens Dagblad. Voor hem was het moeilijk dat hij er opnieuw naast stond. "Of ik nu wel in de basis zou spelen, heb ik deze week gewoon afgewacht. Het waren voor ons geen makkelijke dagen, na de mokerslag van vorige week. De knop moest om en dat kostte een aantal dagen voor iedereen. Dat we de eerste dagen na het verlies tegen Feyenoord wat stil waren, is heel logisch. De teleurstelling was groot."

PSV doet er goed aan om alvast in te spelen op het volgende seizoen, maar Hendrix wil nog niet te veel vooruitkijken. "Ik vind dat we de focus op de komende negen wedstrijden moeten houden en wat er volgend jaar gebeurt, zien we daarna. In voetbal is weinig te plannen en ver vooruitkijken doe ik nu niet", besluit Hendrix.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen