Leverkusen stelt Korkut aan als nieuwe hoofdcoach

6 maart 2017, 13:45

Na het ontslag van Roger Schmidt heeft Bayer Leverkusen niet lang nodig gehad om een opvolger te vinden. Tayfun Korkut neemt het roer over in de BayArena, zo meldt de huidige nummer tien van de Bundesliga via de officiële clubkanalen.

Korkut is maandagmiddag officieel gepresenteerd als de nieuwe trainer van Leverkusen. De 42-jarige oefenmeester is in Duitsland geboren, maar was tijdens zijn spelerscarrière international van Turkije. In zijn loopbaan speelde de middenvelder voor Stuttgart Kickers, Fenerbahçe, Real Sociedad, Espanyol, Besiktas en Gençlerbirligi. Zijn uitdaging bij Leverkusen is zijn derde klus als hoofdcoach. Eerder stond Korkut voor de groep bij 1. FC Kaiserslautern en Hannover 96. Ook was hij assistent-bondscoach bij de nationale ploeg van Turkije.

Met dertig punten uit 23 wedstrijden staat Bayer Leverkusen momenteel op de tiende plaats in de Bundesliga. De achterstand op nummer zes Eintracht Frankfurt, dat bij deze stand een ticket voor de Europa League ontvangt, is vijf punten. In de Champions League moet Leverkusen een 4-2 nederlaag tegen Atlético Madrid goed zien te maken.

Schmidt werd afgelopen weekend bij Leverkusen ontslagen na de 6-2 nederlaag tegen Borussia Dortmund.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen