Mertens kan spelen bij Napoli, dat de druk bij Real legt

6 maart 2017, 18:50

Iedereen die Napoli een warm hart toedraagt, schrok zaterdagmiddag even tijdens de uitwedstrijd tegen AS Roma. Sterspeler Dries Mertens moest in de slotfase namelijk geblesseerd de strijd staken in hoofdstad, maar de Belg heeft geen ernstige blessure opgelopen. Coach Maurizio Sarri rekent dinsdag tegen Real Madrid dan ook gewoon op zijn spits.

Op de persconferentie in aanloop naar de return van morgen liet Sarri weten dat Mertens tegen Roma met kramp kampte. Dat Mertens dinsdag gewoon kan spelen, is goed nieuws voor Napoli aangezien het een 3-1 nederlaag goed moet maken. "De druk ligt bij Madrid", stelde Sarri op het persmoment. "Real is de beste club, de rijkste club en de regerend wereldkampioen. Zij moéten zich kwalificeren. Onze fans zijn echter de beste van de wereld en dat zal iedereen morgen wel merken."

Sarri weet dat het kan spoken in thuisduels van Napoli. "Maar Real is dat wel gewend", zegt hij. "Ik denk niet dat de ambiance de spelers van Madrid zullen beïnvloeden, maar ik hoop wel dat het onze spelers kan helpen. Het is belangrijk dat we morgen een enorme wil om te winnen aan de dag leggen."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen