Bosz staat spelers af aan A1: "Dat vinden ze niet erg"

7 maart 2017, 17:33

Peter Bosz maakt als trainer van Ajax vaak mee dat enkele van zijn spelers meedoen met de A1 in de UEFA Youth League. Hij vindt het afstaan van jongens als Justin Kluivert echter geen probleem. Volgens de coach is de Youth League de ideale leerschool voor jong talent.

De A1 speelt woensdag in de kwartfinale van de Youth League tegen Real Madrid. Zelf gaat Bosz regelmatig kijken bij wedstrijden van de jeugd. "Ik kijk natuurlijk naar de jongens die al bij het eerste zitten, maar ook vooral naar spelers die die stap zouden kunnen maken", zegt de trainer in gesprek met Ajax TV. Bosz denkt niet dat meespelen met de A1 in de Youth League voor de jongens die al debuteerden in het eerste een stap terug betekent. "Het belangrijkste is dat ze met dezelfde instelling spelen als wanneer ze bij mij zouden spelen. Uiteindelijk begint namelijk alles met instelling. Maar ik heb helemaal niet het idee dat ze het erg vinden."

Bosz is in ieder geval enthousiast over het concept van de UEFA Youth League. "Dit is op die leeftijd het hoogste niveau. Je speelt grote Europese wedstrijden en daar worden spelers beter van. Daarom laten we jongens als Kluivert, Matthijs De Ligt en Carel Eiting ook meedoen. We kijken naar wat voor een speler individueel het beste is om te doen. Dat verschilt per week", legt hij uit. 

Trainingskamp

Ajax meldt dinsdag via de officiële kanalen dat het ook deze zomer weer op trainingskamp gaat naar Oostenrijk. Van maandag 3 juli tot en met zaterdag 8 juli verblijft de selectie van Peter Bosz, net als afgelopen jaar, in Zillertal. De trainingsweek wordt afgesloten met een oefenwedstrijd. De tegenstander daarvan is nog niet bekend.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen