Ramos kopt Real Madrid in Napels naar kwartfinales CL

7 maart 2017, 22:40

Real Madrid heeft voor de zevende achtereenvolgende keer de kwartfinales van de Champions League bereikt. Dankzij twee kopdoelpunten van Sergio Ramos en een goal uit de rebound van invaller Morata won Real met 1-3 op bezoek bij Napoli. Dat was voldoende nadat in februari de Italianen ook al met 3-1 waren verslagen. Dries Mertens had Napoli nog op voorsprong gezet, maar net als in Madrid zette de ploeg van Zinedine Zidane de achterstand om in 3-1 winst.

De 3-1 achterstand die Real Madrid moest verdedigen, was op papier een lastige. Nog nooit verloor Napoli thuis van een Spaanse tegenstander en bovendien had Real Madrid tot nu toe maar net iets meer dan de helft van de wedstrijden op Italiaanse bodem gewonnen. Maar ja, het had in het eigen Santiago Bernabeu een 0-1 achterstand op Napoli goedgemaakt door doelpunten van Benzema, Kroos en Casemiro.

Napoli moest dus vol aan de bak en zoals verwacht ging het vanaf de eerste seconde op zoek naar de snelle openingstreffer. Het zat de bekerhouder fel op de huid, overal joeg Napoli door op de bal. Real Madrid leidde daardoor veel balverlies en kwam nauwelijks aan het eigen spel toe. Halverwege de eerste helft had het agressieve spel van Napoli pas effect. Mertens ontsnapte aan de aandacht van Callejon en schoot overtuigend raak in de rechterhoek.

De vraag was of Napoli na rust net zo overtuigend kon spelen als voor de pauze, en of het daarbij wat oplettender kon verdedigen. Vooral dat laatste lukte niet, kort na rust dompelde Sergio Ramos het hele stadion in rouw. Balverlies van Martin Hamsik leidde een corner in voor Real, waaruit de centrale verdediger spijkerhard raak kopte. Vijf minuten later kreeg Real opnieuw een corner en weer kopte Ramos raak. Dit keer deed hij dit via het hoofd van Mertens.

De eerste tegengoal veranderde niet zoveel aan de houding van Napoli, maar nadat de tweede van Ramos tegen de touwen vloog, verdween het geloof van de thuisploeg in een goede afloop. De supporters werden een stuk rustiger, ook zij wisten dat dit het laatste Champions League-duel zou zijn van Napoli dit seizoen. Real kon in de overige dertig minuten het duel rustig uitspelen en zo nu en dan nog gevaarlijk worden in een omschakelmoment.

Napoli-coach Maurizio Sarri wisselde net als zijn collega Zinedine Zidane nog drie keer om met fris bloed nog wat te forceren, maar ook dat mocht niet meer baten. Het was Real Madrid in blessuretijd nog een duit in het zakje deed. Invaller Alvaro Morata tikte binnen nadat Reina een schot van Ronaldo niet klem had weten te pakken. Real bekerde dus door, op zeventien maart zit de Spaanse grootmacht net zoals de laatste zes jaar bij de loting voor de kwartfinales.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen