Blind: "Moeten klus kunnen klaren tegen Bulgarije"

8 maart 2017, 12:28

Na 4,5 maand pauze speelt Oranje aan het einde van deze maand interlands tegen Bulgarije (25 maart, WK-kwalificatie) en Italië (28 maart, oefen). Bondscoach Danny Blind maakt later vandaag (woensdag) zijn voorselectie voor de beide wedstrijden bekend.

"We kijken er naar uit, want de wedstrijden: daar gaat het om", reageert Blind enthousiast op de KNVB-website. De oefenmeester kijkt ook alvast met een schuin oog naar de WK-kwalificatiewedstrijd tegen Luxemburg, op 9 juni in Rotterdam. "Wij hebben maar één doelstelling: zes punten halen. Te beginnen tegen Bulgarije. Dat is geen makkie, maar wel een klus die wij moeten kunnen klaren."

Het samenstellen van de voorselectie was niet gemakkelijk voor Blind. Zo vielen verdedigers Jeffrey Bruma en Virgil van Dijk weg met blessures. "Het is continu schakelen in je hoofd. Soms is een blessure van een speler voor Oranje minder erg omdat je voor die positie meerdere opties hebt, maar het kan ook dé optie zijn en dan is dat problematisch. Daar moet je op beducht zijn", aldus Blind.

Daarnaast zijn er ook nog spelers die bij hun club niet altijd spelen. "Het heeft ook te maken met het niveau waarop je acteert. Als je bij Manchester United of Tottenham Hotspur speelt, dan is het niet vanzelfsprekend dat je altijd speelt", vervolgt Blind. "Het is aan mij en mijn staf om keuzes te maken en die is altijd gebaseerd op kwaliteit. Die is leidend om resultaat te boeken. Als er meerdere spelers kwalitatief even goed zijn, dan spelen componenten als speelminuten en fitheid een rol. Maar alles heeft zijn grenzen. Dat is aan mij om te bepalen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen