Bosz is duidelijk: "Tete rechtsback en De Ligt centraal"

8 maart 2017, 19:21

Kenny Tete en Matthijs de Ligt beginnen donderdag in de basisopstelling van Ajax. Dat maakte Peter Bosz woensdagavond al bekend op de persconferentie. Het duo vervangt de geschorste Joël Veltman en Davidson Sánchez.

"Kenny Tete rechtsback en Matthijs de Ligt rechts centraal", zo verduidelijkt de Ajax-trainer in Kopenhagen. Dit betekent dat Jaïro Riedewald, Nick Viergever of Daley Sinkgraven dus op de bank zal beginnen in Denemarken. Die eerste twee zijn nog niet honderd procent. "Nick en Jaïro zijn kleine vraagtekens. We gaan straks eerst trainen en dan kijken of iedereen fit is."

"Of dit een zware loting is? Het kan altijd zwaarder, maar zo zal Kopenhagen er zelf net zo goed over denken. Als je kijkt naar de Europese prestaties van Kopenhagen – negen punten tijdens de groepsfase van de Champions League – is er voor onderschatting geen enkele ruimte", aldus Bosz.

Lasse Schöne, die Bosz vergezelde tijdens de persconferentie, vindt het mooi om tegen zijn landgenoten te spelen. "Voor Kasper Dolberg en mij is het bijzonder om terug in Denemarken te zijn. We hoopten bij de loting al dat we Kopenhagen zouden treffen", aldus de middenvelder.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen