Enrique: "Dit was het lijden in Parijs helemaal waard"

9 maart 2017, 07:43   Bijgewerkt: 9 maart 2017, 10:06

Luis Enrique kon zijn ogen woensdagavond niet geloven. Toen Edinson Cavani de 3-1 aantekende in Camp Nou en er daarmee voor zorgde dat FC Barcelona nog driemaal moest scoren in een half uurtje, gaf niemand de Catalanen nog een kans. Door twee goals van Neymar en een doelpunt van Sergio Roberto in de 95ste minuut werd er toch nog een wonder gerealiseerd tegen Paris Saint-Germain.

"Deze zesde goal van Roberto is voor alle Cules over de hele wereld", zegt Enrique na de krankzinnige in Camp Nou, doelend op de fans van Barça. "Wat betreft emoties is dit echt heroïsch. Er gebeurde echt veel in deze wedstrijd. De sleutel tot succes was uiteindelijk het vertrouwen in het team. Het zag er na 84 minuten spelen nog naar uit dat we uitgeschakeld zouden worden", aldus de trainer van Barça, die komende zomer afscheid zal nemen.

"We hebben elke mogelijkheid aangegrepen om op het doel van Paris Saint-Germain te schieten, zelfs met onze keeper", aldus Enrique, die vooral trots is na de bizarre wederopstanding van Barça. "De Champions League staat geen slechte wedstrijden toe, maar we hebben het omgedraaid. We hebben geleerd van onze fouten. Dit was het lijden in Parijs helemaal waard", besluit de keuzeheer van de Catalanen.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen