Roda JC wil beloftenploeg in betaald voetbal stallen

9 maart 2017, 10:26

Roda JC hoopt haar beloftenploeg in het betaalde voetbal te kunnen laten instromen. Dat heeft technisch directeur Ton Caanen bevestigd in gesprek met De Limburger. Daarmee is Roda JC de enige betaald voetbalclub uit Limburg die dit wil, aangezien Fortuna Sittard, MVV Maastricht en VVV-Venlo hier nog geen heil in zien.

Roda JC is één van de acht profclubs die wil instromen in de voetbalpiramide. Het moet hopen dat het vanaf het seizoen 2018/2019 kan deelnemen aan de voetbaltop van Nederland, aangezien dat de volgende jaargang in ieder geval nog niet mogelijk zal zijn. De KNVB werkt nog aan een plan voor een vernieuwde voetbalpiramide.

"Het is heel belangrijk voor de technische ontwikkeling van talenten dat ze zich kunnen meten op niveau", zegt Caanen, die er wel van uitgaat dat de wens van de acht profclubs tegen het zere been is van de betaald voetbalclubs die al eerder ingestroomd zijn. "Daar hoor je het geluid dat ze vinden dat iedereen zijn kans destijds heeft gehad. Wij hebben nu echter pas de mogelijkheden om in te stappen."

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen