Wenger noemt protesten 'niet de belangrijkste factor'

9 maart 2017, 11:06

Arsene Wenger brandde afgelopen dinsdag, bij de 1-5 nederlaag tegen Bayern München daarmee de eliminatie in de Champions League, flink zijn billen en moet daarom weer op de blaren zitten. Zo ook donderdagochtend, op de persconferentie richting het FA Cup-thuisduel met Lincoln City van komende zaterdag.

Wenger blikte kort terug op de 1-5 tegen Bayern en zei nog steeds te balen van de uitsluiting van Laurent Koscielny. "Het is voor mij gemakkelijk om de wedstrijd te analyseren. Toen het elf tegen elf was, brachten we een topprestatie. Daarna werd het echter onmogelijk om door te gaan. Maar toch: voorafgaand aan de wedstrijd gaf iedereen ons één procent kans om verder te gaan en we hebben daar dertig procent van gemaakt tijdens de wedstrijd. Toen Koscielny werd weggestuurd, werd het echter nul procent", aldus de Fransman.

Het pak rammel tegen Bayern was voor veel Arsenal-supporters een reden om met een beschuldigende vinger naar Wenger te wijzen. Ook al staat de Fransman al twintig jaar aan het roer in Noord-Londen, veel fans hebben het wel met hem gehad. De manager neemt dat naar eigen zeggen wel mee in zijn plannen voor de toekomst. "Alles is van invloed, al is dat niet de belangrijkste factor", stelt Wenger.

Ondertussen waren er wel veel Arsenal-fans aan het protesteren op de straten. Daar heeft Wenger wel begrip voor. "Ik werk al twintig jaar hard om de supporters blij te maken en ga geen oordeel over ze vellen. Ik zet me volledig in voor deze club", aldus de Franse coach, die aangeeft dat hij zijn spelers niet verteld heeft dat hij gaat vertrekken bij Arsenal. "Het gaat niet om mijn reputatie, maar om mij werk voor deze club. Ik heb altijd laten zien dat ik van deze club hou en loyaal ben."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen