"Statistieken van Kopenhagen zijn erg indrukwekkend"

9 maart 2017, 12:26

Dankzij een doelpunt van Nick Viergever tegen Legia Warschau strijdt Ajax met FC Kopenhagen om een plaats in de kwartfinale van de Europa League. De centrale verdediger hoopt tegen de Deense topclub weer zijn waarde voor zijn Amsterdamse werkgever aan te kunnen tonen. Na een liesblessure is de Ajacied in ieder geval klaar om te spelen in de heenwedstrijd in Parken Stadion van vanavond (donderdag, aftrap 19.00 uur).

"Ik ben blij dat ik meekon naar Kopenhagen. Het ging met de dag beter. Ik heb tegen de trainer gezegd dat ik weer beschikbaar ben", zegt Viergever op de clubwebsite over zijn fysieke gesteldheid. Met vijftig Europese optredens is hij de meest ervaren Ajacied in de selectie van Peter Bosz. "Ik heb veel Europa League-duels gespeeld. Dat het er 50 zijn wist ik niet eens, maar dat zegt wel wat", aldus de verdediger, die 32 EL-duels in het shirt van AZ speelde.

Viergever verwacht een stugge tegenstander. "Kopenhagen heeft het tot nu toe goed gedaan. De trainers verwachten een beetje dat ze zoals Groningen zullen spelen. Op de counter, fysiek sterk en goed in corners en vrije trappen. Daar zullen we alert op moeten zijn. Wij zullen heel zuinig aan de bal moeten zijn en geen balverlies moeten lijden. Hun statistieken zijn erg indrukwekkend. Ze staan er goed voor. Zeker als team zijnde klopt het. Kopenhagen strijdt voor elke meter", aldus Viergever.

Kopenhagen kreeg dit seizoen nog geen doelpunt tegen in Europese thuiswedstrijden. "Toch zullen wij moeten scoren, willen we het een goed resultaat kunnen noemen, We moeten voor een overwinning gaan. De doorslag zal geven hoe wij aan de bal zijn. Zij spelen 4-4-2 en willen toeslaan bij balverlies van ons. Wij moeten het niet van de duels hebben, maar ons focussen op het voetbal", stelt Viergever. "We willen het zo goed mogelijk doen voor het Nederlandse voetbal en voor onszelf ook natuurlijk", besluit hij.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen