Schöne blijft positief: "Thuis met 1-0 winnen is genoeg"

10 maart 2017, 07:51

Ajax ging donderdagavond in de achtste finale van de Europa League met 2-1 ten onder in en tegen FC Kopenhagen, maar Lasse Schöne kijkt met optimisme uit naar de return in de Amsterdam ArenA van volgende week. De Deense spelmaker benadrukt dat het door Kasper Dolberg gemaakte doelpunt cruciaal kan zijn.

De wedstrijd in het Parken Stadion was amper begonnen, of Ajax keek al tegen een 1-0 achterstand aan. "Dat mag niet gebeuren, het was een onoplettendheid van onze kant. We liepen daardoor gelijk achter de feiten aan, maar we hebben het daarna goed opgepakt en genoeg kansen gecreëerd. En een belangrijk uitdoelpunt gemaakt", stipt Schöne aan voor de camera van Ajax TV.

Vooral op basis van de tweede helft heeft Schöne veel vertrouwen voor de return in de ArenA. "In die fase hadden wij ze totaal onder druk, speelden we goed en creëerden we kansen. Toen viel de goal opeens aan de andere kant, dat is heel zuur. Daarna maakten wij wel weer een goal (weer Dolberg, red.), maar werd deze afgekeurd terwijl het geen overtreding leek. Maar goed, we hebben een belangrijk uitdoelpunt gemaakt. We moeten positief blijven en thuis met 1-0 winnen. Dat is genoeg. En als we in Amsterdam hetzelfde brengen als hier, dan heb ik er alle vertrouwen in dat we doorgaan."

In Amsterdam moet Ajax het wel stellen zonder Davy Klaassen. De aanvoerder is geschorst, omdat hij na 88 minuten spelen een gele kaart kreeg voor commentaar op de arbitrale leiding. "Die gaan we zeker missen, het was niet zo slim", stelt Schöne.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen