Roda JC wil naar zichzelf kijkend FC Groningen opjagen

10 maart 2017, 16:25

Na ruime nederlagen bij sc Heerenveen (3-0) en PSV (4-0) speelt Roda JC Kerkrade dit weekend weer voor eigen publiek. De Limburgers krijgen zondag bezoek van FC Groningen, dat Ajax afgelopen speelronde op 1-1 hield. Roda is met twintig punten de nummer zeventien van het klassement, Groningen staat met acht punten meer op de tiende plaats.

Anastasiou: "Hebben hoofden bij elkaar gestoken"

"Afgelopen week hebben we te veel respect getoond voor PSV. We waren niet agressief en scherp, wonnen daardoor vrijwel geen duel en durfden niet te voetballen. Daardoor hebben we het PSV wel heel gemakkelijk gemaakt", blikt Roda-coach Yannis Anastasiou op de clubwebsite nog even terug op vorige week. "Natuurlijk kunnen wij tegen PSV verliezen, maar niet op deze manier. Daarom hebben we afgelopen week de hoofden bij elkaar gestoken en de knop proberen om te zetten. We willen de laatste twee duels snel vergeten en hebben de focus gelegd op de komende twee thuiswedstrijden tegen FC Groningen en FC Twente."

"De resterende negen wedstrijden van de competitie zal er sprake zijn van veel druk", stelt Anastasiou. "Dat neemt niet weg dat we met de nieuwe spelers meer naar voren willen spelen. Ook zondag zullen we via een snelle opbouw en een hoog tempo het initiatief moeten nemen en FC Groningen onder druk proberen te zetten. Zonder onze verdedigende taken te verwaarlozen, moeten we FC Groningen opjagen en mogen we ze geen rust geven."

Faber: "Vooral naar onszelf blijven kijken"

Roda JC speelt op kunstgras, maar Groningen-trainer Ernest Faber ziet dat niet direct als een nadeel. "Er ligt een snel kunstgrasveld, waar wij met onze spelwijze goed op uit de voeten moeten kunnen. Snelle passes, tussen de linies spelen. Wanneer we voetballen naar onze kwaliteiten, zullen we ook zondag ongetwijfeld weer kansen krijgen. Als we doen wat we moeten doen, kunnen we van ze winnen", zegt Faber op de officiële website van FC Groningen.

Het einde van de competitie nadert, weet ook Faber. "We moeten vooral naar onszelf blijven kijken. Naarmate het einde nadert worden de punten steeds belangrijker. Misschien is het wel een voordeel dat we aan het begin van de competitie al aardig onder druk hebben gestaan en al wat dipjes hebben overwonnen. Het gaat echter om de volgende wedstijd, tegen Roda JC en we moeten de juiste stappen nemen om tot resultaten te komen", besluit Faber, die niet kan beschikken over de geblesseerde Tom van Weert en de geschorste Samir Memisevic.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen