Twente op bezoek bij Ajax: "Moeten met lef voetballen"

10 maart 2017, 20:38

Als onderdeel van de transfer van Hakim Ziyech, afgelopen zomer, hebben fans van FC Twente komende zondag gratis toegang tot de Amsterdam ArenA voor de uitwedstrijd tegen Ajax. De Overijsselse club kan tegen de recordkampioen van Nederland rekenen op de steun van 1.200 supporters.

"Geweldig om te zien dat zoveel supporters ons achterna reizen. Dat geeft alleen maar aan dat het leeft en dat de wisselwerking tussen het publiek en de spelers goed is. In de laatste uitwedstrijden, waarbij de fans ook in groten getale aanwezig waren, hebben we ze niet veel geboden, dus in dat opzicht mag er ook wel wat gebeuren", zegt trainer René Hake op de clubwebsite.

Gemakkelijk gaat het niet worden tegen Ajax, weet Hake. "Ajax speelt nadrukkelijk om het kampioenschap en op voorhand weet je dat je het moeilijk krijgt. Wij moeten uit durven gaan van eigen kracht.  Na de winterstop zijn we in staat geweest om de punten binnen te halen en dat geeft vertrouwen. Verdedigend oogt het stabiel, waardoor je weinig weg hebt gegeven. Aanvallend willen we er nog graag een stapje bij doen. We moeten zondag met lef voetballen. Als je dat niet doet loop je alleen maar achteruit en dan is het vragen om problemen. Bij de momenten die we krijgen moeten we initiatief tonen."

Vrijdag werd eveneens bekend dat assistent-trainer Marino Pusic en keeperstrainer Eric Weghorst ook de komende drie seizoenen tot de technische staf van FC Twente behoren. "We werken prettig en goed met elkaar samen binnen de technische staf. Iedereen heeft daarin zijn eigen specifieke kwaliteiten en rol. Dat geldt zeker ook voor Marino en Eric. Hiermee zorgen we voor continuïteit rondom het eerste elftal", reageert Hake positief op het nieuws.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen