The American Dream - Deel 3: John Goossens

11 maart 2017, 12:00   Bijgewerkt: 10 maart 2017, 16:48

De Major League Soccer is weer begonnen. Deze Amerikaanse competitie krijgt niet zo veel aandacht als andere competities, maar is komend seizoen dankzij verschillende bekende gezichten het volgen wel degelijk waard. Er spelen namelijk maar liefst acht Nederlanders in de MLS. FCUpdate.nl zocht een aantal landgenoten overzee op en sprak met ze over het nieuwe seizoen en het leven van 'The American Dream'. Met in deel drie: John Goossens.

Goossens begon na zijn vertrek bij Feyenoord in 2014 aan een zwerftocht over de internationale voetbalvelden. Een half jaar bij Pune City in India werd gevolgd door enkele maanden bij het Roemeense FC Voluntari, waarna de bij Ajax opgeleide middenvelder in februari 2016 werd opgepikt door Chicago Fire in de MLS. De 28-jarige Heemsteder is dus aan zijn tweede seizoen in de VS begonnen.

Het is in de MLS goed mogelijk om succes te boeken na een teleurstellend seizoen, weet Goossens. "Het mooie aan deze competitie is dat door het speelsysteem met de play-offs vrijwel iedereen evenveel kans maakt om kampioen te worden. Ook wij gaan dus zo lang mogelijk meestrijden om het kampioenschap. We bekijken het echter per wedstijd. Dan zien we aan het einde van het seizoen wel waar we staan."

Over zijn eigen rol is Goossens duidelijk: "Ik heb vorig seizoen veel gespeeld en dat wil ik dit seizoen herhalen. Als we als ploeg beter gaan draaien, krijgen de spelers die het goed doen daar vanzelf de erkenning voor. Ik wil komend seizoen één van die spelers zijn." Het afgelopen seizoen kwam Goossens in cometitieverband 25 keer in actie voor Fire. Hij maakte daarin drie treffers en gaf vier assists.

Net als zijn Nederlandse ploeggenoten bij Fire is ook Goossens zijn oude eredivisieclubs niet uit het oog verloren. "Vooral Feyenoord volg ik dit seizoen vrij intensief, nu ze al vanaf dag één bovenaan staan. Ik heb het idee dat de sfeer in de groep er goed is en dat ze niet in paniek raken nu de kampioensstrijd zijn einde nader", zegt Goossens ondanks de 1-0 nederlaag van Feyenoord bij Sparta van vorige week.

Chicago Fire is het seizoen begonnen met een 1-1 gelijkspel in de uitwedstrijd tegen Columbus Crew. Goossens was direct van waarde met een assist bij de gelijkmaker van David Accam. Tegenvaller was wel zijn blessure aan het einde van de wedstrijd. Zaterdagavond (Nederlands tijd) kruist de ploeg uit Chicago de degens met Real Salt Like.

Door: Daan ten Berge

Lees hier een uitgebreide voorbeschouwing op het nieuwe MLS-seizoen

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen