Hyballa kijkt niet naar stand, Groenendijk afgekoeld

10 maart 2017, 19:25

Na vijf nederlagen op rij pakte NEC afgelopen weekend weer eens drie punten. De Nijmeegse ploeg won, ondanks een achterstand, met 3-1 van Heracles Almelo. Dit weekend gaat NEC op bezoek bij ADO Den Haag, dat in de laatste speelronde een punt pakte bij FC Utrecht (1-1).

Hyballa: "Niet praten, gewoon doen"

NEC klom door de winst op Heracles naar de twaalfde plaats, maar trainer Peter Hyballa is niet bezig met het klassement. "Ik wil niet dat we te veel bezig zijn met de ranglijst en daardoor verslappen. 'Niet praten, maar gewoon doen' moet het devies zijn", stelt Hyballa op de clubwebsite. "We kunnen niet alvast vooruit kijken hoeveel punten we nog zouden moeten halen om veilig te zijn voor handhaving, want dan lijkt het ineens alsof de buit al bijna binnen is en verzwakken we enorm. Daar wil ik echt voor waken, want iedere wedstrijd staat op zichzelf. Wat dat betreft vind ik dit duel misschien nog wel belangrijker dan de confrontatie met Heracles."

"We hebben ADO de laatste paar weken een aantal keer live in actie gezien en het lijkt vooral een ploeg met heel veel fysieke kracht, echt spelend op de power", analyseert Hyballa de tegenstander. "Voetballend is het niet altijd even sterk, maar met een speler als Fernandez voorin zijn ze ook gevaarlijk in de omschakeling. Thuis wonnen we natuurlijk ruim van ze, maar sindsdien staat er met Alfons Groenendijk een andere trainer voor de groep die wat defensiever is ingesteld. Wij zullen vooral zo moeten spelen als vorig weekend tegen Heracles. Dat was één van onze sterkste wedstrijden van het seizoen en met dat spel kunnen we weer een volgende stap zetten." Jay-Roy Grot keert tegen ADO terug bij NEC, André Fomitschow (geschorst) en Mikael Dyrestam (knieblessure) zijn wel afwezig.

Groenendijk: "NEC-thuis belangrijk, maar ook lastig"

ADO-trainer Alfons Groenendijk was boos na het bezoek aan FC Utrecht, omdat zijn team geen penalty kreeg in de Galgenwaard terwijl het daar wel recht op had. "Maar je moet verder, je richten op de volgende wedstrijd. Dat hebben we gedaan", aldus Groenendijk op de ADO-website. "Tuurlijk is het heel vervelend als zoiets gebeurt, maar ik heb de afgelopen jaren wel geleerd dat je je niet te druk moet maken om dingen waar je geen invloed op hebt. Die emotie van mij was er, omdat je weet dat de punten onderin duur zijn. Je had daar gewoon kunnen winnen. Als je de wedstrijd terugziet, het gaat niet alleen om die penalty. Er waren echt vijf cruciale beslissingen die niet onze kant opvielen. Heel vervelend, de jongens hadden verdiend om te winnen."

Groenendijk verwacht geen eenvoudige avond tegen NEC. "NEC-thuis is een belangrijke, maar ook lastige wedstrijd. Tegen koploper Feyenoord verwacht niemand iets van je. Dit is een andere tegenstander. Een ploeg die heel gevaarlijk is in de counter. We moeten goed uitkijken en goed voorbereid zijn. Het wordt zeker niet makkelijk. NEC doet het nu prima. Ze hebben al veel punten gehaald en hebben enthousiasme in de ploeg. Dat komt ook door hun trainer Peter Hyballa. Het is een onberekenbare ploeg. Ze zullen niet vol op de aanval gaan spelen. Het wordt voor ons goed uitkijken dat we niet in de val lopen met te veel mensen voor de bal. Zij zullen geduldig zijn en willen ons pijn doen in de omschakeling", besluit Groenendijk.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen