Vitesse geeft armoedig Sparta flink pak slaag in Arnhem

10 maart 2017, 22:22

In een eenzijdige wedstrijd heeft Vitesse op eigen veld behoorlijk uitgehaald tegen Sparta. De Arnhemmers waren met liefst 5-0 te sterk, vooral dankzij een uitstekende eerste helft. Met rust stond het namelijk al 4-0, dankzij doelpunten van Ricky van Wolfswinkel, Navarone Foor, Arnold Kruiswijk en Marvelous Nakamba. De tweede helft had daarom ook schriftelijk afgedaan kunnen worden, al wist ook Guram Kashia zijn naam nog op het scoreformulier te zetten.

Het duel in Arnhem was een weerzien tussen twee oude bekenden. Beide ploegen stonden namelijk ruim een week geleden ook al tegenover elkaar, in het bekertoernooi. Op Het Kasteel was Vitesse met 1-2 te sterk, en dat gaf de Arnhemmers ook voor vanavond vertrouwen. Want hoewel de eerste twintig minuten nog rustig voortkabbelde, was het Van Wolfswinkel die de score hierna opende.

Die klap kwam Sparta niet meer te boven. Nog voor het rustsignaal liep de thuisploeg uit naar een comfortabele en terechte 4-0 voorsprong. Eerst was het Foor die zijn eigen opgezette aanval mocht afronden, met een schot in de verre hoek. Vervolgens was het de beurt aan Kruiswijk, die zijn allereerste doelpunt in het betaalde voetbal liet aantekenen. Zijn kopbal achter Kortsmit werd dan ook met veel gejuich begroet door zowel de supporters als zijn ploeggenoten, die hem nog net niet op de schouders namen.

Dit lukte aanvankelijk ook, al kon het niet voorkomen dat Kashia na ruim een uur spelen de vijfde Vitesse-goal mocht maken. Uit een hoekschop van Matt Miazga tikte de Vitesse-aanvoerder simpel binnen. In het restant van de wedstrijd gebeurde er vervolgens weinig opwindends meer. Vitesse geloofde het wel en de bezoekers uit Rotterdam waren niet bij machte om zelfs maar een eretreffer te maken. Toch ging het publiek vijf minuten voor tijd nog éénmaal op de banken staan. Vitesse-coach Henk Fräser gunde Kruiswijk namelijk zijn verdiende publiekswissel, die onder luid applaus het veld verliet.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen