FC Barcelona
0 – 1
Real Madrid
Ajax
1 – 0
PSV

Lincoln City verlaat FA Cup met opgeheven hoofd

11 maart 2017 – Lincoln City neemt met opgeheven hoofd afscheid van de FA Cup. De vijfdeklasser drong door tot de kwartfinales van het Engelse bekertoernooi, maar daarin was Arsenal zaterdag met 5-0 te sterk. De amateurs gaven in het Emirates Stadium in Londen voor rust nog wel goed tegenstand. Vlak voor de pauze maakte Theo Walcott echter de 1-0 voor Arsenal.

Lincoln City verlaat FA Cup met opgeheven hoofd

"Tegen deze spelers van wereldklasse hadden we het moeilijk in de tweede helft. Nadat zij scoorden op slag van rust wisten we dat het moeilijk zou worden", aldus Lincoln-manager Danny Cowley bij BT Sport. "Daarna hadden zij (Arsenal, red.) vertrouwen, terwijl wij pijn werden gedaan op de vleugels."

"We zijn echter de eerste amateurclub in meer dan honderd jaar die de laatste acht in de FA Cup heeft bereikt. We moeten trots zijn op wat we hebben bereikt", vervolgt Cowley. "Dit is niet het moment om kritisch te zijn, dit is het moment om terug te kijken op wat we hebben bereikt. Het belangrijkste is dat we hiervan leren en als betere voetballers en mensen terugkeren."

Lincoln City-captain Luke Waterfall, die een eigen doelpunt maakte, sluit zich aan bij de woorden van zijn manager. "We hebben 45 minuten meegedaan en hen op 0-0 gehouden. De tegentreffer viel op een slecht moment, vlak voor rust, anders had er misschien wel meer ingezeten. Maar er is niets om spijt van te hebben. We waren hier met negenduizend fans en hebben gespeeld tegen spelers van wereldklasse."

Eredivisie

gerelateerd