Dost in topvorm: vier treffers op bezoek bij Tondela

11 maart 2017, 23:28   Bijgewerkt: 12 maart 2017, 01:17

Bas Dost heeft zijn status als topscorer van de Portugese competitie flink verstevigd. De Nederlandse spits maakte zaterdag in de uitwedstrijd tegen laagvlieger Tondela maar liefst vier doelpunten en bezorgde Sporting Clube de Portugal daarmee hoogstpersoonlijk een 1-4 zege in het Estádio João Cardoso van Tondela.

Dost opende in de 33ste minuut de score. De voormalig eredivisietopscorer schoot de bal van dichtbij met rechts in het doel na een voorzet van Daniel Podence vanaf de linkerflank. Vlak nadat Jhon Murillo het evenwicht had hersteld, bracht Dost in de 55ste minuut Sporting weer aan de leiding. Ditmaal trof hij doel op aangeven van Matheus Pereira. In de laatste twintig minuten vestigde Dost zijn naam nog twee keer op het scoreformulier, door twee keer raak te schieten uit een penalty. Dost had zelfs een vijfde goal kunnen maken, maar in blessuretijd miste hij vanaf elf meter.

Dost heeft nu 22 keer gescoord in de Portugese competitie, waarmee hij de eerste plaats op de topscorerslijst stevig in handen heeft. De Braziliaan Tiquinho is de nummer twee van het klassement, de teller van de speler van FC Porto staat op zestien treffers.

Sporting, waar naast Dost Marvin Zeegelaar in de basis stond en Luc Castaignos op de bank bleef, staat in een soort van niemandsland op de derde plaats in de Portugese competitie. Het staat ver achter titelkandidaten FC Porto en Benfica, maar ook ruim voor nummer vier Sporting Braga.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen