AZ kan onverstoorbaar Feyenoord niet van titelkoers afhouden

12 maart 2017, 19:18

Koploper Feyenoord heeft zich uitstekend herpakt na de uitglijder tegen Sparta. De aanloop naar de thuiswedstrijd tegen AZ was nog rommelig, met een plotselinge blessuregolf en de beroepszaak tegen Tonny Vilhena. Van de Alkmaarders had Feyenoord echter weinig te duchten: het hoefde niet eens zijn beste spel te spelen om een comfortabele 5-2 overwinning te boeken. Topscorer Nicolai Jörgensen was met drie doelpunten en twee assists de onbetwiste uitblinker bij de Rotterdammers.

De stadionclub moest het stellen zonder de geblesseerde Brad Jones, Terence Kongolo, Marko Vejinovic, Eljero Elia en Bilal Basacikoglu. Vilhena kon echter wel gewoon aan de aftrap verschijnen, aangezien Feyenoord in beroep was gegaan tegen diens schorsing.

AZ probeerde in de eerste helft mee te voetballen en liet ook verzorgd positiespel zien. Tot in het strafschopgebied van Feyenoord wisten de Alkmaarders echter niet te geraken. Feyenoord vertrouwde op de hechte verdediging en wachtte geduldig op de kansen die zouden komen.

Feyenoord begon allesbehalve scherp aan de tweede periode, maar kwam het eerste kwartier na rust zonder kleerscheuren door. Dirk Kuijt bekroonde zijn rentree in de basis vervolgens met een doelpunt. De aanvoerder zag hoe Jörgensen de bal met zijn borst klaarlegde en schoot vol overtuiging in de verre hoek.

Derrick Luckassen zorgde vrijwel meteen voor een antwoord door geheel vrijstaand een vrije trap van invaller Dabney dos Santos binnen te koppen. Mede doordat Wout Weghorst nog een fraaie kans miste, kon AZ de zorgeloze voetbalmiddag van Feyenoord niet meer bedreigen. Nicolai Jörgensen mocht in de slotfase zelfs nog twee treffers aan zijn indrukwekkende statistieken toevoegen. In blessuretijd kon Weghorst zijn ploeg naar 5-2 stiften na slordig balverlies van Jens Toornstra.

[photo,105246,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen