Faber: "In eerste 25 minuten ging alles naar verkeerde kleur"

12 maart 2017, 18:32

FC Groningen-coach Ernest Faber sprak zondag na de uitwedstrijd tegen Roda JC Kerkrade bij FOX Sports van een 'totale off-day'. De noorderlingen gingen in het Parkstad Limburg Stadion met 3-1 ten onder tegen de laagvlieger.

"We hadden een totale off-day. In de eerste 25 minuten ging alles naar de verkeerde kleur. Volgens mij kregen we desondanks zelfs nog wat kansen, maar als je de doelpunten zo weggeeft dan wordt het moeilijk om wedstrijden te winnen", citeert de clubwebsite Faber. "Na de 3-1 hadden we nog een opleving. Maar we hadden vandaag te veel spelers die te veel persoonlijke fouten maakten. In de beginfase leden we veel slordig balverlies en hadden we moeite de bal onder controle te houden. Verdedigend werd er verkeerd meegelopen, kwamen er tegenstanders uit de rug weggelopen en werd er verkeerd gedekt. De laatste tijd waren we in de achterhoede juist erg solide."

FC Groningen kwam voor de achtste keer op rij niet tot winst en staat nu elfde in het klassement. "Het glas is nog steeds half vol", aldus Faber. "Maar we zullen het wel zelf moeten doen. We moeten nog meer van onszelf vragen. Er zal de komende tijd steeds meer de nadruk op de resultaten komen te liggen. We moeten in deze fase vooral bij elkaar blijven."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen