Bezoekend Roma maatje te groot voor kwakkelend Palermo

12 maart 2017, 23:54

AS Roma heeft zondagavond prima zaken gedaan in de strijd om het vicekampioenschap van de Serie A. De club uit de Italiaanse hoofdstad rekende af met Palermo: het zegevierde in het Stadio Renzo Barbera met 0-3. Door de overwinning van I Giallorossi blijft de achterstand op koploper Juventus acht punten bedragen.

Op aangeven van Clement Grenier opende Stephan El Shaarawy de score voor de Romeinen: Il Pharaone trof doel in de 22ste minuut van de wedstrijd - een wedstrijd waarin Roma qua balbezit niet eens zo heel veel beter was dan de thuisspelende partij. Palermo, dat momenteel tegen degradatie vecht, had naarmate de wedstrijd vorderde echter steeds minder in te brengen.

De voor Grenier ingebrachte Edin Dzeko zorgde een kwartier voor tijd voor de 0-2, in de ultieme slotfase leverde Bruno Peres de beslissing. Kevin Strootman, die na 72 minuten binnen de lijnen mocht komen, zorgde voor de assist. Thomas Vermaelen en clubicoon Francesco Totti bleven gedurende de gehele wedstrijd op de bank.