Ron Jans gaat als leercoach bij KNVB voor sabbatical

13 maart 2017, 10:02

Ron Jans is niet van plan na de zomer een club te trainen. De oefenmeester, die aan het einde van dit seizoen afscheid neemt van PEC Zwolle, opteert voor een sabbatical year. Wel gaat de 58-jarige oefenmeester parttime aan de slag voor de vernieuwde trainerscursus van de KNVB.

Jans treedt voor 0,4fte in dienst van de nationale voetbalbond. De Zwollenaar wordt leercoach op de volledig vernieuwde trainersopleiding, wat inhoudt dat hij cursisten gaat begeleiden. Jans zal hierbij samenwerken met Leon Vlemmings, die een vooraanstaande rol speelt bij de grote veranderingen van de cursus. In de nieuwe vorm komt in plaats van de staat van dienst in het voetbal en ervaring in het trainersvak - de toelatingsdrempel gaat omlaag - het talent van de cursist centraal te staan.

"Het is de insteek om een jaar lang geen club te trainen, al weet je het nooit in het voetbal en kan je niets uitsluiten", zegt Jans in gesprek met FCUpdate.nl. "Het is een bewuste keuze, waardoor ik meer tijd heb voor de dingen waar ik normaal niet aan toekom. Ik wil me meer verdiepen in de ontwikkelingen binnen het voetbal."

Jans is sinds de zomer van 2013 trainer van PEC Zwolle, waarmee hij een jaar later ten koste van Ajax de KNVB Beker en Johan Cruijff Schaal won. Eerder was hij trainer van FC Groningen, sc Heerenveen en Standard Luik.

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen