Rooney niet op tijd hersteld voor start WK

Ger
26 mei 2006, 13:02

Engeland moet Wayne Rooney in elk geval de beginfase van het WK missen. Hoewel een scan vrijdag uitwees dat zijn herstel naar verwachting verloopt, staat de aanvaller zeker nog enige tijd aan de kant. Rooney liep enkele weken geleden een gebroken rechtervoet op. Een nieuwe scan op 14 juni - vijf dagen na de start van het toernooi - moet uitwijzen of Rooney in actie kan komen tijdens het WK.

Rooney raakte op 29 april geblesseerd aan de voet in de wedstrijd tussen zijn club Manchester United en Chelsea. De kwetsuur van de jonge aanvaller zorgde voor een golf van opwinding in Engeland omdat hij wordt gezien als één van de belangrijkste troeven in het Engelse elftal. 

De verwachting is dat Rooney binnen drie weken de training kan hervatten. De wedstrijden in de eerste ronde van het toernooi mist hij naar alle waarschijnlijkheid sowieso. Engeland begint het toernooi op 10 juni tegen Paraguay. Daarna speelt het elftal van trainer Sven-Goran Eriksson nog tegen Trinidad en Tobago (15 juni) en Zweden (20 juni). Mocht Engeland de groepsfase overleven dan speelt het land op 24 of 25 juni in de tweede ronde.

De verwachting dat Rooney snel weer kan trainen is voor Eriksson genoeg reden om hem mee te nemen naar Duitsland. "Dit is erg bemoedigend nieuws", aldus de Zweedse oefenmeester. "Rooney maakt zijn revalidatie af bij zijn club Manchester United en vliegt op 5 juni met de ploeg mee naar Duitsland. Op 14 juni keert hij terug naar Manchester voor de tweede scan." Eriksson hoopt dat die scan een vlotter herstel laat zien dan verwacht. "Zodat Rooney nog kan spelen tijdens het WK."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen