Younes leert van meester Dennis: "Niet boem, boem, boem"

13 maart 2017, 07:58

Als de training van Ajax is afgelopen, schreeuwt het kleinste lid van de selectie richting assistent-trainer Dennis Bergkamp of Hendrie Krüzen. Amin Younes wil dan namelijk nog even met hulp een aantal ballen op doel afwerken, met het doel om beter en productiever te worden. Dat laatste lukte tegen FC Twente (3-0 winst), waartegen de 23-jarige Duitser goed was voor een goal en een assist. FCUpdate.nl sprak na afloop met hem over zijn jacht naar doelpunten.

Het vorige seizoen bracht Younes acht doelpunten en negen assists in 27 eredivisiewedstrijden, maar deze jaargang wilde het nog niet vlotten voor de Duitser. Tegen Twente maakte hij pas zijn tweede doelpunt in 1964 eredivisieminuten. Toch heeft de behendige buitenspeler iets heel waardevols om productiever te worden: discipline. Hij heeft de intrinsieke motivatie om hard te werken, te groeien als speler en een koele kikker te worden voor het doel. Onder de vleugels van spitsentrainer Bergkamp, die hem de fijne kneepjes van het vak leert.

Bescheiden en zelfkritisch

Tegen Twente legde Younes de basis voor de 3-0 winst. Met een puik schot uit een lag voorzet van Davy Klaassen tekende hij voor de 1-0, daarna verzorgde hij de assist bij de 2-0 van Kasper Dolberg. "Ik weet dat Davy altijd naar de zestien kijkt als hij doorkomt en dat ik daar kan komen omdat Kasper altijd naar de eerste paal loopt. Het was een erg belangrijke goal, op een goed moment. Het brak de wedstrijd open, vlak na rust. Het is mooi om belangrijk voor de ploeg te zijn, ook met de assist", zegt Younes, die ondanks zijn uitverkiezing tot Ajacied van de wedstrijd (te) bescheiden blijft. "Ik wil niet te veel over mijn goal en assist praten. Er moeten namelijk nog veel dingen beter. Ook in zo'n wedstrijd. Het is nog niet goed genoeg. Ik wil beter worden."

Pop, pop, pop, pop, pop

Een zelfkritische houding kan een mens ver brengen, maar FCUpdate.nl probeerde Younes te vertellen dat hij toch wel een beetje mag genieten van zulke prestaties. Zeker als rendement altijd 'een dingetje' bij hem is. "Ach, ik wil gewoon beter worden. Ik kijk naar de goede en slechte dingen, en er waren veel dingen die nog beter konden. Soms moet ik bijvoorbeeld wat simpeler spelen of een betere voorzet geven met links", aldus Younes. "Ik ga al wel vaker buitenom, daar werk ik ook aan."

In het kader van meer rendement krijgen heeft Younes genoeg voorbeelden rondlopen op de internationale velden. "Ik kijk graag naar Arjen Robben en Franck Ribéry, daar heb ik zelf ook nog tegen gespeeld trouwens (bij Borussia Mönchengladbach, red.). Zij gaan ook vaak naar binnen om vervolgens op doel te schieten. Maar het is ook mooi om Neymar aan het werk te zien. Ach ja, mijn doel is gewoon om steeds beter te worden. En daarvoor moet ik hard werken. Nee, keihard werken", besluit de uiterst vriendelijke Younes met een lach.

Ter Avest over Younes

Door: Koen Jans

[photo,105267,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen