Hoofd jeugdopleiding Meppelink keert ADO de rug toe

13 maart 2017, 15:49

Rob Meppelink en ADO Den Haag nemen afscheid van elkaar. De voormalig hoofdtrainer van de club uit de Hofstad (tot twee keer toe) heeft er zelf voor gekozen om te vertrekken bij de Haagse eredivisionist, omdat hij toe is aan een nieuwe stap in zijn carrière. De 51-jarige Westlander was de afgelopen drie jaar als hoofd jeugdopleiding werkzaam bij ADO.

"Ik ben toe aan een nieuwe uitdaging", maakt Meppelink duidelijk via de officiële kanalen van ADO. Hij heeft voor veel vernieuwing gezorgd in Den Haag, maar voelt nu dat de tijd rijp is om verder te kijken. "Ik ben meer een bouwer dan een bewaker van een ingezet proces. Ik heb het gevoel dat ik een goede en complete opleiding achterlaat. Ik wil mijn opgedane ervaringen graag weer eens op een ander vlak inzetten. Dan moet je eerlijk zijn naar jezelf en de club en een keuze maken", geeft Meppelink aan.

"Wij zijn uiteraard verrast, maar begrijpen de afwegingen die Rob voor zichzelf heeft gemaakt", reageert manager voetbalzaken Jeffrey van As op de exit van de hoofd jeugdopleiding. "Zijn periode heeft de club wel iets opgeleverd, natuurlijk. Rob heeft een lang gekoesterde wens van de club mede helpen realiseren. Een mooie locatie voorzien van alle, voor topsport, noodzakelijke faciliteiten. Daar gaan we de komende jaren nog flink de vruchten van plukken", aldus Van As. "Wij gaan nu op zoek naar een vervanger om weer een volgende stap in het proces te maken. Voor de opvolging van Rob nemen we echt de tijd. We zijn op de goede weg, maar willen zeker nog verdere stappen gaan zetten."

Naast zijn periodes als hoofd jeugdopleiding en hoofdcoach bij ADO, was Meppelink ook coach en technisch directeur bij RBC Roosendaal, 'personal trainer' bij Swansea City en assistent-trainer van John van 't Schip bij het Mexicaanse Chivas Guadalajara.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen