Roda JC kijkt over de grens: "Uit andere vijver vissen"

14 maart 2017, 09:03

Roda JC hoopt samenwerkingsverbanden op te kunnen zetten met meerdere clubs uit het buitenland. Constructies met het huren of uitruilen van talenten ziet de Limburgse eredivisionist wel zitten. Er werden her en der al wat oriënterende gesprekken gevoerd met buitenlandse clubs.

Technisch directeur Ton Caanen reisde bijvoorbeeld al naar Italië om zich te oriënteren op samenwerkingen met clubs over de grens. Nicolas Anelka, sinds kort adviseur van Roda JC, gaat een beroep doen op zijn netwerk in Frankrijk en Afrika. De nieuwe mede-eigenaar Aleksei Korotaev boort ook de nodige contacten aan, zo meldt De Limburger.

De activiteiten worden natuurlijke mede mogelijk gemaakt door de financiële impulsen van Korotaev, die zich eind januari als nieuwe mede-eigenaar meldde in Kerkrade. "Met een hoger budget kunnen we straks in een andere vijver gaan vissen", zegt technisch directeur Caanen tegen bovengenoemd medium over de situatie. "Zo konden we tot nu toe niet in landen buiten de Europese Unie naar spelers kijken, omdat zij volgens de regels een hoog salaris moeten verdienen. Dat kan met de ruimere middelen straks wel."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen