Ziyech kan weinig met slechte statistieken over zijn schoten

14 maart 2017, 11:54

Hakim Ziyech is dit Eredivisie-seizoen heel actief als het gaat om schoten van buiten het strafschopgebied. De Ajax-middenvelder schoot van buiten het zestienmetergebied al negentig keer richting het vijandelijke doel, maar het leverde zijn ploeg slechts twee goals op.

Zelf kan hij weinig met de statistieken. "Als ik vind dat ik kan schieten, dan schiet ik. Of die bal er nu wel of niet ingaat, ik blijf het weer doen", zegt hij stellig tegenover Ajax Life. Of hij soms dan niet wat langer moet wachten tot hij dichter bij het vijandelijke doel is? "De kans om te scoren is dan groter, ja. Maar als ik vind dat ik moet schieten, dan schiet ik."

Trainer Peter Bosz liet al eerder weten zich niet druk te maken. "De conclusie is dat hij ze slecht raakt, maar vanuit de tweede lijn schieten is een kwaliteit van Hakim. Niet alle ballen eindigen bij de cornervlag. Er riep wel eens iemand: je moet schieten wil je kunnen scoren. Hakim is ermee bezig. Met zijn techniek zullen ballen straks heus wel op goal zijn en misschien wel erin."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen