Ajax krijgt weer Kruzliak als scheidsrechter in Europa League

14 maart 2017, 12:41

Ivan Kruzliak is door de UEFA aangewezen om het thuisduel van Ajax tegen FC Kopenhagen in goede banen te leiden. De Slowaakse arbiter is een bekende van de Amsterdammers, want eerder dit seizoen floot hij ook al de groepswedstrijd op bezoek bij Celta de Vigo.

Tijdens het 2-2 gelijkspel in Spanje kregen liefst vijf Ajacieden een gele kaart. Davinson Sánchez, Joël Veltman, Daley Sinkgraven en het inmiddels vertrokken duo Nemanja Gudelj en Riechedly Bazoer gingen allen op de bon. Bij Vigo gold dit alleen voor verdediger Planas. Vorig seizoen had Ajax al te maken met Kruzliak in de voorronde van de Champions League, toen er in eigen huis met 2-3 verloren werd van Austria Wien. 

Ajax moet in eigen huis een 2-1 achterstand zien goed te maken, na de heenwedstrijd in Denemarken. Een 1-0 overwinning is dus genoeg om de laatste acht te bereiken. Dit moet de ploeg van Peter Bosz wel doen zonder Davy Klaassen. De aanvoerder - in Kopenhagen nog goed voor de assist bij de Ajax-goal - is geschorst.

Overigens komen er Europees gezien deze week geen Nederlandse scheidsrechters in actie. Vorige week hadden Björn Kuipers en Danny Makkelie nog allebei een Europa League-wedstrijd toegewezen gekregen.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen