Eredivisie CV gaat twee nieuwe competitievormen presenteren

14 maart 2017, 15:13   Bijgewerkt: 14 maart 2017, 16:50

Er worden twee nieuwe voorstellen voor de opzet van de competitie uitgewerkt door de Eredivisie CV. Omdat de huidige opzet ook intact kan blijven, komen er uiteindelijk drie modellen waaruit de Eredivisie-clubs de opzet voor het seizoen 2018/2019 (en de voetbaljaargangen daarna) kunnen kiezen. Dat meldt De Telegraaf. De modellen zullen gepresenteerd worden tijdens de Algemene Vergadering Betaald Voetbal in juni.

De eerste opzet is uiteraard de huidige vorm met achttien clubs, een play-off om Europees voetbal en play-offs om promotie en degradatie, waarbij ook de beste teams uit de Jupiler League worden betrokken. Ook de tweede nieuwe opzet gaat over een competitie met achttien teams, maar na 34 wedstrijden is er dan nog niks beslist. De bovenste zes teams zullen onderling nog een halve competitie spelen om te bepalen wie er zich landskampioen mag noemen. De stand na 39 speelronden geldt dan. De overige twaalf ploegen beslissen in verschillende poules wie er degradeert naar de Jupiler League.

Bij de derde en laatste opzet zal de Eredivisie worden teruggebracht tot zestien teams. De zes bovenste ploegen zullen na afloop van de reguliere competitie nog een uit- en thuisronde tegen elkaar spelen. Deze opzet valt dus heel erg te vergelijken met die in de Belgische Jupiler Pro League. De onderste tien teams zullen in een enkele competitie nog gaan bepalen wie er degradeert.

"We zijn goed op weg om een balans te vinden tussen het algemene belang van het Nederlandse voetbal en het individuele clubbelang", zegt ECV-directeur Jacco Swart. "Dat is niet eenvoudig, maar we hebben tijdens onze tweedaagse in Zeist goede stappen gemaakt. Uiteindelijk zullen de Eredivisie-clubs samen een beslissing moeten nemen in hoeverre ze bereid zijn om sommige individuele belangen los te laten in het algemeen belang om met het Nederlandse topvoetbal internationaal weer bij de beste tien voetballanden van Europa terug te keren."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen