Dortmund rekent af met stuntploeg Sportfreunde Lotte

14 maart 2017, 20:36

Voor stuntploeg Sportfreunde Lotte eindigt het Duitse bekertoernooi in de kwartfinale. Borussia Dortmund was dinsdagavond met 0-3 te sterk voor de club uit de derde Bundesliga. In de halve finale moet de ploeg van Thomas Tuchel op bezoek bij Bayern München.

Sportfreunde Lotte stootte eerder al Werder Bremen, Bayer Leverkusen en 1860 München uit de DFB Pokal en dat het niet makkelijk ging worden had Dortmund ook al snel door. Voor rust kwamen de bezoekers namelijk niet tot scoren. Uiteindelijk was het Christian Pulisic die na een counter in de 57ste minuut de ban brak.

Daarna leek het verzet van de thuisploeg gebroken want Andre Schürrle verdubbelde tien minuten later de score. Zeven minuten voor tijd werd het dankzij een vrije trap van Marcel Schmelzer ook nog 0-3. Voor Dortmund wacht in de halve finale nu Bayern München. De andere halve finale gaat tussen Borussia Mönchengladbach en Eintracht Frankfurt.