FC Porto opnieuw met tien man onderuit tegen Juventus

14 maart 2017, 22:37

Juventus is erin geslaagd om zich zonder problemen bij de laatste acht ploegen in de Champions League te scharen. Voor eigen publiek werd FC Porto met 1-0 verslagen, dat net als in de heenwedstrijd nog voor rust tegen een rode kaart aanliep.

De Portugezen wisten op voorhand al dat ze een klein wonder nodig hadden in Turijn. Een groot deel van de meegereisde supporters keek dan ook omhoog, hopend op wat hulp van boven. Na de kansloze nederlaag in Porto (2-0) moest de ploeg minimaal twee keer scoren, terwijl een tegentreffer de kansen wel heel klein zou maken.

Maar de nummer twee van Portugal had even niet rekening gehouden met een nog erger scenario, en dat scenario voltrok zich al in de eerste helft. Na een inzet van dichtbij van Gonzalo Higuain voorkwam Maxi Pereira met de hand een doelpunt van de Argentijn. Porto kwam met tien man te staan, de bal ging op de stip én smaakmaker Paulo Dybala schoot vanaf elf meter feilloos raak.

Halverwege was het dus eigenlijk wel beslist. In de heenwedstrijd liep Porto ook al vroeg tegen een rode kaart aan, toen op discutabele wijze. Alex Telles kreeg twee keer geel, waarvan de eerste een veel te zware straf was. Invallers Marko Pjaca en Dani Alves gooiden het duel vervolgens op slot.

In het laatste halfuur in Turijn vond het elftal van Massimiliano Allegri het dan ook wel goed. Het hoefde niet meer en was ook niet van plan om risico te nemen met eventuele blessures of krachtverlies. Het leidde niet alleen tot een matige tweede helft, maar opvallend genoeg ook tot twee enorme kansen voor Porto. Zowel Francisco Soares als invaller Diogo Jota schoven de bal oog in oog met Gianluigi Buffon nét voorlangs.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen