Casillas: "Real Madrid is favoriet in Champions League"

15 maart 2017, 08:24

Iker Casillas werd dinsdagavond met FC Porto door een 1-0 nederlaag bij Juventus uitgeschakeld in de Champions League. De ervaren doelman zag dat zijn ploeg het Juventus, mede door de numerieke minderheid na de rode kaart van Maxi Pereira in de veertigste minuut, niet echt lastig kon maken.

Casillas vindt het jammer dat Porto in beide wedstrijden tegen Juventus in het tweeluik in de achtste finale van de Champions League al in de eerste helft een rode kaart kreeg. "De rode kaarten hebben de situatie helemaal veranderd. We kunnen niet zeggen dat Juventus het niet verdiend heeft om door te gaan, maar door de rode kaarten en de penalty werden onze kansen wel heel erg beperkt", aldus Casillas, die in de return in Turijn geen antwoord had op een penalty van Paulo Dybala. "Ik probeerde hem nog zenuwachtig te maken, maar het hielp niet."

Juventus liet tegen Porto een sterke indruk achter en is ook in de Serie A ongenaakbaar, maar Casillas vindt de Italiaanse grootmacht geen grote favoriet. "Ik denk dat Real Madrid als titelverdediger de grootste favoriet is", zegt de goalie over zijn voormalig werkgever. "Daarna Atlético Madrid, dat afgelopen jaar de finale bereikte. Bayern München en FC Barcelona zijn natuurlijk ook heel sterk. Juventus kan het ook hoor, ze hebben grote spelers en hadden weinig moeite om in de kwartfinale te komen. Helaas kreeg Porto nooit echt de kans om voor een gelijk opgaande strijd te zorgen", wijst Casillas nog een keer naar de rode kaarten.

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen