Krol staat op punt om bondscoach Zuid-Afrika te worden

15 maart 2017, 12:11

Ruud Krol staat voor een nieuwe uitdaging in zijn carrière als trainer. De Nederlandse oefenmeester lijkt op zeer korte termijn als bondscoach aangesteld te worden door de voetbalbond van Zuid-Afrika. Krol krijgt hoogstwaarschijnlijk de taak om Bafana Bafana naar het WK 2018 en de Afrika Cup van 2019 te leiden.

De Zuid-Afrikanen zijn al een tijdje op zoek naar een nieuwe bondscoach en zijn volgens The Mail & Guardian uitgekomen bij Krol. De Nederlander kent het Afrikaanse voetbal als geen ander, aangezien hij al bij meerdere clubs en landen uit dit continent werkzaam was. Bij Zuid-Afrika kan hij de opvolger worden van Ephraim Mashaba, die na de gewonnen WK-kwalificatiewedstrijd tegen Senegal (2-1) ontslagen werd na een conflict met de voetbalbond. Ook greep hij naast plaatsing voor de Afrika Cup.

Krol zou al rond zijn over de persoonlijke voorwaarden. Onze landgenoot was eerder in Afrika al in dienst bij CS Sfaxien (Tunesië), Zamalek (Egypte), Esperance (Tunesië), Club Africain (Tunesië), Raja Casablanca (Marokko) en Orlando Pirates (Zuid-Afrika). Hij was ook kort bondscoach van Egypte en Tunesië en was bij het Nederlands elftal assistent van bondscoaches Louis van Gaal en Frank Rijkaard.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen