Van Praag: geen ambitie voor voorzitterschap UEFA of FIFA

15 maart 2017, 12:08

Michael van Praag heeft er vertrouwen in dat hij in het bestuur van de Europese voetbalbond UEFA mag blijven zitten. De voorzitter van de KNVB is één van de dertien kandidaten die op 5 april bij het congres in het Finse Helsinki strijden om de acht beschikbare plaatsen in het bestuursorgaan dan de UEFA.

"Ik kan en wil nog een termijn, dus ik ga proberen herkozen te worden", zegt Van Praag tegen FOX Sports. Bij de UEFA heeft ontfermt hij zich momenteel over de portefeuille Safety & Security. "Mijn kansen schat ik wel redelijk in. Maar ik heb wel van eerdere verkiezingen geleerd, toen schatte ik mijn kansen ook goed in en werd ik het uiteindelijk niet. Voor deze verkiezingen denk ik dat het wel goed komt", aldus de KNVB-preses.

Van Praag moest het vorig jaar in de presidentsverkiezing bij de UEFA afleggen tegen Aleksander Ceferin, maar vindt dat de Sloveense bestuurder prima werk verricht bij de Europese voetbalbond. "We werken enorm hard samen, Ceferin is een geweldige president. Ik zie hem ondanks dat we om het voorzitterschap streden ook helemaal niet als opponent. Als je naar onze programma's kijkt willen we precies hetzelfde. Ik ben zeer tevreden met hem en doe er alles aan om te zorgen dat zijn missie gaat slagen."

Van Praag geeft verder aan dat hij FIFA-voorzitter Gianni Infantino de wereldvoetbalbond in zijn ogen 'echt gezond gaat krijgen'. Zelf zal de Nederlander zich niet meer opwerpen als kandidaat voor het voorzitterschap van de UEFA of FIFA. "Ik heb die ambitie niet meer. In 2015 heb ik me alleen maar kandidaat gesteld voor de positie binnen de FIFA omdat toenmalig voorzitter Sepp Blatter, die zei dat hij na zijn lopende termijn ging stoppen, zich toch weer verkiesbaar stelde."

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen