Bosz trots op Ajax: "Ik vind dit echt een teamprestatie"

16 maart 2017, 23:28

Peter Bosz noemt de 2-0 overwinning van Ajax op FC Kopenhagen in de return, waarmee ondanks de 2-1 nederlaag van vorige week in Denemarken de kwartfinale van de Europa League werd bereikt, een echte teamprestatie.

"Ik ben heel trots", reageerde Bosz na afloop voor de camera van RTL7. "Als je tegen een lastige tegenstander negentig minuten zo kan spelen, dan verdienen de jongens daarvoor een groot compliment. Ik vind dit echt een teamprestatie. We hebben ik weet niet hoeveel kansen gekregen, al mogen er daarvan af en toe wel wat meer in. Dan zit je ook wat rustiger op de bank, want met 2-0 bleef het af en toe billen knijpen. Maar we hebben het er goed vanaf gebracht."

Bosz zag dat Ajax de controle had tegen FC Kopenhagen. "Die heb je, maar tegen zo'n ploeg kan een vrije trap met hun lengte ook zomaar een keer goed vallen. Maar we hebben ze ver van het doel weggehouden en als we de bal kwijt waren, dan hadden we hem snel terug. Daarnaast speelden we in balbezit aardig."

Het is voor Ajax de eerste Europese kwartfinale sinds 2003. "Daar ben ik trots op, je kan er vooraf alleen maar van dromen. Maar we moeten niet tevreden zijn met de kwartfinale. We moeten de loting morgen afwachten en ook dan proberen een ronde verder te komen. Ik heb nog niet gekeken wie er door zijn, maar een voorkeur heb ik niet. Bij de laatste acht zullen geen koekebakkers zitten."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen