Bayern-Real en Juventus-Barça in kwartfinale van CL

17 maart 2017, 12:31

De loting voor de kwartfinale van de Champions League in het Zwitserse Nyon heeft vrijdagmiddag twee heerlijke krakers opgeleverd. Bayern München gaat het opnemen tegen Real Madrid, terwijl Juventus en FC Barcelona ook de degens kruisen. De andere kwartfinales zijn Atlético Madrid-Leicester City en Borussia Dortmund-AS Monaco.

Zodoende blijft het mogelijk dat er drie Spaanse ploegen in de halve finale terechtkomen, omdat Barcelona, Real Madrid en Atlético Madrid elkaar dus nog ontlopen. Toch wordt het voor Real Madrid nog een helse klus om Bayern van zich af te schudden. Beide grootmachten werkten al zeven keer een tweeluik in de Champions League met elkaar af. Vier keer won Real Madrid: twee keer in de halve finale (2000 en 2014), één keer in de kwartfinale (2002) en één keer in de achtste finale (2004). Bayern trok tweemaal aan het langste einde in de halve eindstrijd (2001 en 2012) en was één keer de sterkste in de achtste finale (2007). De ploeg uit München zal gebrand zijn op revanche, na de 1-0 en 0-4 nederlaag tegen Real Madrid in 2014.

De clash tussen Juventus en Barcelona is ook een speciale, aangezien deze twee topclubs in 2015 tegenover elkaar stonden in de finale. Barça won de eindstrijd in Berlijn destijds met 3-1, maar moest in 2003 in de kwartfinale van de Champions League wel haar meerdere erkennen in La Vecchia Signora. Atlético jaagt tegen Leicester, dat als nummer vijftien van de Premier League de enige overgebleven ploeg uit Engeland is, op de tweede finaleplek op rij. Dortmund en Monaco treffen elkaar voor het eerst.

De eerste wedstrijden in de kwartfinale worden gespeeld op dinsdag 11 en woensdag 12 april. De returns vinden plaats op 18 en 19 april. De eindstrijd speelt zich uiteindelijk op 3 juni af in het National Stadium of Wales in Cardiff.

Loting kwartfinale Champions League

Atlético Madrid - Leicester City

Borussia Dortmund - AS Monaco

Bayern München - Real Madrid

Juventus - FC Barcelona

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen