Blind pleit voor kampioensplay-offs in de Eredivisie

17 maart 2017, 14:50

Bondscoach Danny Blind heeft zich uitgesproken over het vraagstuk rond de opzet van de Eredivisie. De keuzeheer van het Nederlands elftal vindt dat de Eredivisie er goed aan doet om een kampioensronde te introduceren, die na het reguliere seizoen gespeeld wordt.

"Voor de toekomst van het Nederlands voetbal is het belangrijk dat er meer competitie komt. Nu is het verschil tussen de top-drie en de overige clubs vaak zo groot dat bijvoorbeeld fouten van verdedigers niet met tegendoelpunten worden afgestraft. Dat is niet goed", zo wordt de bondscoach van Oranje geciteerd door de NOS. "Je krijgt meer competitie als je de zes beste clubs aan het einde van het seizoen tegen elkaar laat voetballen.''

Blind geeft ook aan hoe de play-offs er in zijn ogen uit zouden moeten zien. "Ik vind dat de clubs niet met nul punten moeten beginnen. Punten die je in de reguliere competitie hebt verdiend, die zou je in mijn ogen mogen houden. Maar dat is mijn mening. Ik vind het goed dat de KNVB op dit moment naar mogelijkheden kijkt om ons voetbal beter te maken", aldus de bondscoach.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen