Cocu moet keuzes maken tegen 'wisselvallig' Vitesse

17 maart 2017, 15:14

Als PSV nog enigszins met de adem in de nek van Feyenoord en Ajax wil blijven hijgen, zal het komende zaterdag een goed resultaat moeten neerzetten in de thuiswedstrijd tegen Vitesse. In aanloop naar het thuisduel met de bekerfinalist heeft coach Phillip Cocu meerdere knopen door te hakken.

Marco van Ginkel of Siem de Jong? Dat is een vraag waar menig PSV-fan antwoord op wil krijgen. Normaliter was Van Ginkel een onbetwiste basisspeler, maar De Jong heeft het de afgelopen weken uitstekend gedaan als diens vervanger. "Wij overwegen alles en doen wat het beste is voor de wedstrijd. Hoe meer spelers goed in hun vel zitten, hoe moeilijker de keuze voor de coach. Daarbij houden we rekening met de tegenstander en waar de mogelijkheden liggen", aldus Cocu, die dus meerdere spelers moet teleurstellen. "Bij spelers die niet spelen leggen we wat meer de nadruk op de eigen ontwikkeling. Daar ben je de hele week mee bezig."

Jetro Willems is wegens hamstringklachten een vraagteken bij PSV, dat tegen de huidige nummer vijf van de Eredivisie speelt. Cocu vindt Vitesse geen misselijke ploeg. "Ze hebben heel veel voetballend vermogen en creatieve spelers. Vooral aan de bal zijn ze sterk. Het is een ploeg die goed positiespel kan spelen, maar ook heel direct richting goal speelt. Daar zit het gevaar van dit team in. Vitesse is niet voor niks bekerfinalist. Al zijn ze in de competitie wat wisselvalliger", besluit Cocu op PSV.nl.

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

Pak 100x je inzet als PSV minimaal 2 keer scoort tegen Heerenveen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen