Sparta-Heracles is duel tussen wispelturige concurrenten

17 maart 2017, 15:24

Als scheidsrechter Bas Nijhuis zaterdagavond om 20.45 uur op zijn fluitje blaast, trappen Sparta Rotterdam en Heracles Almelo hun duel af op Het Kasteel. Het is een treffen tussen de nummers veertien en elf van de Eredivisie. Wint Sparta, dan komt het op drie punten achterstand van de Heraclieden.

Pastoor: "Knokken voor een plek"

Sparta is er alles aan gelegen om verder afstand te nemen van de onderste regionen, maar trainer Alex Pastoor kan geen beroep doen op Roland Bergkamp (heup) en Bart Vriends (kuit). David Mendes da Silva en Ryan Sanusi zijn wel weer inzetbaar bij de Kasteelclub, die vorige week met 5-0 op de pijnbank gelegd werd door Vitesse.

Het duel met Heracles doet bij Sparta denken aan een incident tijdens de uitwedstrijd in Almelo, waarbij Thomas Verhaar en Loris Brogno het met elkaar aan de stok kregen bij een penalty. Beide aanvallers hebben geen vaste basisplek meer bij de Rotterdammers. "We hebben een selectie waar de verschillen dicht bij elkaar liggen. Het is dus knokken voor een plek", zegt Pastoor tegen RTV Rijnmond over de concurrentie in de selectie.

Stegeman is benieuwd naar systeem Sparta

Aan de kant van Heracles zijn Gor Agbaljan (achillespees), Vincent Vermeij en Peter van Ooijen (beiden knie) er nog niet bij. "Qua fysiek is er sinds vorige week niets veranderd", zegt trainer John Stegeman dan ook op de clubwebsite. "Dezelfde spelers zijn beschikbaar. Over de opstelling ga ik nog niks zeggen, we moeten tenslotte ook afwachten hoe Sparta het gaat doen. Ze hebben onlangs in één wedstrijd drie systemen gespeeld, dus ik ben benieuwd."

Stegeman vindt zijn team vergelijkbaar met de tegenstander uit Spangen. "Ik vind Sparta een goede ploeg, maar ze zijn net als wij wat wisselvallig. Ze winnen heel knap van Feyenoord, maar verliezen daarna weer zwaar van Vitesse. Ze staan op een positie dat ze moeten winnen om uit de zorgen te blijven, het wordt dus een hele interessante wedstrijd. Ik heb tegen FC Utrecht veel goede dingen gezien, daar moeten we ons aan vasthouden."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen