NEC en Utrecht hebben iets recht te zetten in Nijmegen

17 maart 2017, 20:39

FC Utrecht staat nog steeds keurig vierde in de Eredivisie, maar verloor afgelopen weekend wel met 2-1 bij Heracles Almelo. Komende zaterdag hoopt de club uit de Domstad zich te herpakken op bezoek bij NEC.

Ten Hag: "Voetbal is geen jurysport"

"Over de manier waarop we de eerste helft speelden tegen Heracles kregen we complimenten. Dat is leuk, maar het gaat om het resultaat. Voetbal is geen jurysport. We doen niet aan schoonspringen. Je moet ervoor zorgen dat je aan het einde van zo'n partij de drie punten kunt bijschrijven. Dáár gaat het om", zegt trainer Erik ten Hag op de clubwebsite. "Willen we voor de prijzen gaan, dan moeten we vaker en langer een hoog niveau vasthouden in de wedstrijden. We moeten voortborduren op de weg die we zijn ingeslagen, en meer en meer de diepte in. Maar: dan moeten we wel realiseren wat de basis is. Dat is verdedigen. Als je dat uit het oog verliest, ga je nog veel vaker verliezen."

"De defensieve teamfunctie is de basis om wedstrijden te winnen. Als je inconsequent of ongedisciplineerd bent krijg je de deksel op de neus, zoals dat afgelopen weekend in Almelo gebeurde. Sinds mijn komst naar FC Utrecht heb ik de ploeg niet zo ongedisciplineerd zien verdedigen als uit tegen Heracles", stelt Ten Hag. Dat moet tegen NEC beter. "We moeten beseffen dat we dáár zijn waar we nu zijn omdat we zo goed georganiseerd zijn en, plat gezegd, onze kloten er af hebben gewerkt. Tegen NEC willen we ons revancheren ten opzichte van vorige week."

Hyballa: "Iedereen kan van elkaar winnen"

Tegenstander NEC aast ook op revanche, na de 1-0 nederlaag bij ADO Den Haag van afgelopen zaterdag. In het Kyocera Stadion speelde de Gelderse club wel prima, alleen benutte het de kansen niet. "Het is eigenlijk ongelooflijk dat we vorige week hebben verloren. Onze tactiek werkt, alleen hebben we gewoon te weinig scorend vermogen. Ik kan daarom ook helemaal niet zoveel negatieve dingen zeggen over de wedstrijd tegen ADO", stelt trainer Peter Hyballa op de NEC-website. "Ik vond het voetballend één van onze sterkste wedstrijden van het seizoenen. Het voelde alsof de uitslag niet klopte toen de scheidsrechter affloot en het 1-0 was voor ADO."

Over de komende tegenstander FC Utrecht, zegt Hyballa: "Voetballend is het een heel sterke tegenstander en voorin staat enorm veel scorend vermogen met spelers als Haller, Barazite en Ayoub. Wij moeten proberen ons eigen spel te blijven spelen, maar tegelijkertijd zullen we echt veel strijd moeten leveren om hen een beetje te ontregelen. We zullen namelijk toch wat minder balbezit hebben en wat meer moeten counteren dan de afgelopen weken het geval was, al is Utrecht nou ook weer geen topploeg. De top-drie is dit seizoen echt te sterk, maar tegen alle ploegen daaronder kunnen wij ook punten pakken. Kijk maar naar Utrecht zelf, dat verliest bij Heracles en gelijk speelt tegen ADO. Onder de top is het zo wisselvallig, iedereen kan van elkaar winnen."

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen