Dost scoort tweemaal en bezorgt Sporting winst op Nacional

18 maart 2017, 21:18

Bas Dost toonde zaterdagavond maar weer eens aan hoe belangrijk hij is voor Sporting Portugal. De spits maakte allebei de doelpunten in het met 2-0 gewonnen duel tegen Nacional Madeira. Daarmee komt hij in de competitie op 24 treffers te staan.

Dost opende in eigen huis na dertien minuten spelen de score. Na een corner van Bryan Ruiz wist de spits binnen te koppen: 1-0. Kort daarna dacht hij opnieuw trefzeker te zijn, maar dat doelpunt werd afgekeurd vanwege buitenspel. De tweede treffer van Dost viel nog wel. Na een nieuwe corner van Sporting kreeg de Nacional-verdediging de bal niet op tijd weggewerkt. De Nederlandse spits kon vervolgens profiteren en schoot uit een lastige hoek raak.

Door zijn twee doelpunten gaat Dost nu aan kop in het klassement van de Gouden Schoen. Hij heeft nu twee punten meer dan Lionel Messi en Pierre-Emerick Aubameyang: 48 tegenover 46. Sporting is momenteel de nummer drie van Portugal. De achterstand op nummer twee FC Porto bedraagt acht punten en koploper Benfica heeft negen punten meer. 

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen