FC Utrecht op simpele wijze ruim langs inspiratieloos NEC

18 maart 2017, 21:42

FC Utrecht heeft zonder zich bovenmatig in te spannen makkelijk met 0-3 gewonnen bij NEC. De thuisploeg maakte een zwakke en machteloze indruk en keek voor rust al tegen een 0-2 achterstand aan. Zakaria Labyad en Yassin Ayoub waren daar verantwoordelijk voor, in de tweede helft besliste Sebastien Haller het duel met zijn elfde treffer van het seizoen.

Utrecht bleef dreigender en miste via spits Sebastien Haller nog een kans op de 0-1. Die kwam er na een krap half uur spelen wel. Zakaria Labyad, constant uitgefloten door de NEC-supporters vanwege zijn Vitesse-verleden, schoot van ver raak. Het schot leek houdbaar en hobbelde over de doellijn. Tien minuten later verdubbelde Utrecht de score. Bij een mooi uitgespeelde aanval was Amrabat de aangever voor de goal van Ayoub.

NEC was door die 0-2 even totaal van slag en mocht van geluk spreken dat het niet nog de 0-3 om de oren kreeg. Slecht uitverdedigen zorgde voor een kans van Haller, maar de Franse spits schoot te zwak in. Hetzelfde gold voor Ayoub vier minuten voor rust, zijn inzet kon Delle klemmen. NEC haalde met 0-2 de pauze, daarin kon het even op adem komen en de plannen voor de overige 45 minuten bespreken.

De overige 27 minuten leken voor Utrecht net een partijspelletje op de training. Het kon rustig voetballen moest af en toe alert zijn om de sporadische uitbraken van NEC af te stoppen. Dat ging met vlag en wimpel, NEC schoot een paar keer van afstand en Wojciech Golla kopte uit een corner nog over. Utrecht kreeg via Haller en de uitblinkende Amrabat nog kansen op de 0-4, maar de twee Utrechters waren niet zorgvuldig genoeg voor de goal. Het deed er niet zoveel meer toe, nummer vier Utrecht boekte de twaalfde zege van het seizoen.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen