Simpele thuiszege Sparta op inspiratieloos Heracles Almelo

18 maart 2017, 22:43

 Sparta heeft vanavond in eigen huis een verrassend eenvoudige zege geboekt op Heracles Almelo. De ploeg van Alex Pastoor was van meet af aan de bovenliggende partij en had over negentig minuten gezien weinig te duchten van de bezoekers. Doelpunten van Ryan Sanusi voor rust en Martin Puši? (2x) na rust zorgden ervoor dat de punten op Het Kasteel blijven. Heracles had met een 1-1 stand de rust in gekund, ware het niet dat Samuel Armenteros een penalty miste. De Almelose treffer kwam van de voet van Joey Pelupessy, die de bal kort voor tijd nog heerlijk in de kruising joeg.

De wedstrijd kwam wat moeizaam op gang en brandde in het laatste kwartier van de eerste helft pas los. Sparta, dat ondanks haar bij vlagen slordige spel de bovenliggende partij was, kwam verdiend op voorsprong na goed doorkomen van Loris Brogno over links. De linksbuiten behield het overzicht en gaf goed mee aan Sanusi, die raakschoot en daarmee de wedstrijd deed losbranden: 1-0. Het leek de wake up call voor Heracles, want direct na de goal kregen de bezoekers verschillende hoekschoppen op rij. Men kreeg de bal er via deze weg niet in, maar kreeg even later de gelijkmaker op een presenteerblaadje aangeboden toen Nijhuis de bal op de stip legde.

De Spartanen lieten het Kasteel al snel in de tweede helft opnieuw juichen, toen Jerson Cabral een vrije trap prachtig aansneed en Martin Puši? bij de tweede paal raak kon koppen. Heracles moest dus een tandje bijschakelen om nog aanspraak te maken op een resultaat, maar wist zich eigenlijk de hele wedstrijd geen raad met zichzelf. Dat leidde ertoe dat Sparta op zoek kon naar een nog grotere voorsprong. Die kwam er toen een uitstekende voorzet van de voet van Brogno terecht kwam op het hoofd van Puši?, die zijn tweede van de avond binnenkopte: 3-0.

Daarmee zat de wedstrijd in het slot, hoewel Heracles nog wel wist te scoren. Joey Pelupessy kwam inlopen en knalde van een meter of twintig de bal heerlijk in de kruising. Meer dan een eretreffer werd het echter niet, want Sparta liet zich in de korte tijd die nog restte niet meer in de problemen brengen: 3-1.

[photo,105370,left,]

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen