City en Liverpool schieten weinig op met boeiende remise

19 maart 2017, 19:23

Een zeer boeiend voetbalgevecht tussen Manchester City en Liverpool is zondag geëindigd in 1-1. Beide ploegen hadden zat kansen om vaker te scoren, maar wisten de doelmannen uiteindelijke allebei maar een keer te passeren. 

Dat Manchester City een zware Europese wedstrijd in de benen had, was amper te merken. De thuisploeg startte in een moordend tempo, waar Liverpool het zeer lastig mee had. De beste kans was voor David Silva na goed doorzetten van Leroy Sané, maar hij miste het doel, terwijl Simon Mignolet al op het verkeerde been stond. Liverpool kwam er een keer gevaarlijk uit via Sadio Mané, maar hij werd gestuit door Nicolás Otamendi.

Uiteindelijk had na een kleine veertig minuten City de score moeten openen. James Milner voorkwam echter met een sterke ingreep dat Raheem Sterling bij de bal kon, waarna Fernandinho niet goed uitkwam met zijn passen en van dichtbij het verlate doel miste. Liverpool leek wakker en testte Willy Caballero een paar keer via Roberto Firmino en Adam Lallana. 

Liverpool trok die lijn na de pauze door en na een paar dreigende momenten dwong de ploeg een strafschop af. Gaël Clichy ging onhandig het duel aan met Firmino, waarna uitgerekend de veel uitgefloten oud-Manchester City-middenvelder James Milner vanaf elf meter koel raak schoot. City zette aan, maar de beste kansen waren voor Liverpool. Firmino stuitte alleen op Caballero, nadat Philippe Coutinho hem heerlijk wegstuurde.

Het bleek een dure misser, want Sergio Agüero tikte niet veel later fraai de gelijkmaker binnen na een schitterende voorzet van Kevin de Bruyne. Diezelfde De Bruyne had vervolgens zelf de 2-1 moeten maken, maar raakte de paal. Aan de andere kant kreeg Lallana een niet te missen kans, nadat Firmino goed breed legde, maar de aanvallende middenvelder verzuimde zijn voet tegen de bal te zetten. Aan de andere kant voorkwam Simon Mingolet nog een treffer van Raheem Sterling. In de blessuretijd kreeg Agüero nog een opgelegde mogelijkheid, maar de Argentijn schoot de bal hoog over het doel.

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

Heb je nog geen account bij Jacks.nl? Dan ontvang je hier voor €60,00 aan gratis weddenschappen!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen