Strootman: "Moet elke drie dagen wedstrijd kunnen spelen"

20 maart 2017, 08:07

Kevin Strootman reist met een goed gevoel af naar het Nederlands elftal. Met AS Roma boekte de middenvelder namelijk een keurige 3-1 overwinning op het altijd lastige Sassuolo. De Giallorossi kwamen eerst nog op achterstand, maar dankzij goals van Leo Paredes, Mohamed Salah en Edin Dzeko kantelde de wedstrijd volledig. Daar was Roma wel even aan toe, vindt Strootman.

"Na de domper tegen Lyon (2-1 winst maar Europese uitschakeling, red.) moesten we echt even drie punten pakken", stelt Strootman. "We kenden echter geen goede start, terwijl zij de eerste twintig minuten uitstekend en zonder angst speelden. Ondanks onze kwaliteiten creëerden we te weinig kansen. Toch wisten we twee keer te scoren in een lastige fase. In de tweede helft hebben we vervolgens onze krachten laten zien. Daar moeten we op voortborduren."

Het is nu tijd voor de interlandbreak, waarin Strootman met Oranje de belangrijke WK-kwalificatiewedstrijd tegen Bulgarije (uit) en de oefeninterland tegen Italië (thuis) speelt. Van vermoeidheid is, ondanks het feit dat dit weleens beweerd werd bij Roma, volgens Strootman geen sprake. "Dat heeft niemand van ons ook gezegd. We zijn professionals en moeten zorgen dat we er klaar voor zijn om elke drie dagen een wedstrijd te spelen."

Strootman staat met Roma nog op plek twee in de Serie A, met acht punten achterstand op koploper Juventus en twee punten voorsprong op nummer drie Napoli. "We focussen ons op de tweede plaats. We willen alles winnen, maar dat geldt ook voor ploegen als Napoli en AC Milan. De eerste plek wordt heel lastig, omdat Juventus maar blijft winnen."

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

KNVB Bekerfinale: voorspel de winnaar en pak 100 keer je inzet!

  • Wat kost gokken jou? Stop op tijd, 24+

Reacties

Je moet ingelogd zijn om een reactie te kunnen plaatsen.

Inloggen